۵ نکته جالب و دانستنى درباره آفرینش، زندگى و ویژگى‏هاى جن و تفاوت‏هاى او باانسان .

جن در عرف قرآن موجودى است‏با شعور و اراده که به اقتضاى طبیعتش از حواس بشر پوشیده مى‏باشد و مانند انسان مکلف و مبعوث در آخرت است و مطیع و عاصى و مؤمن و مشرک و … و خلاصه دوش به دوش انسان است . تنها فرقشان این است که انسان محسوس و جن نامحسوس است و شاید بعضى فرق‏هاى مختصر هم داشته باشند . در مورد شناخت کامل‏تر این موجود، آیاتى نازل شده و روایاتى ذکر شده است که با استناد به این آیات و روایات، کیفیت، ویژگیها و اوصاف آن‏ها را ذیلا بررسى مى‏کنیم:
۱ . جن یکى از دو موجود پرارزش (ثقلان) روى زمین است، دقت و تامل در آیه ۳۱ سوره الرحمن این مطلب را روشن‏تر مى‏کند:
«سنفرغ لکم ایه الثقلان‏»شناخت جن و کلام وحی
«اى گروه جن و انس به زودى به حساب شما خواهیم پرداخت‏» .

 

مقاله‌ای در مورد شناخت جن و ارتباط آن با کلام وحی. آشنایی با دیدگاه‌های قرآنی و حدیثی و تأثیرات آن بر زندگی انسان.

 

۲ . جن از لحاظ رتبه زمانى اولین «ثقل‏» است «و الجان خلقناه من قبل …» و از لحاظ رتبه مقامى دومین «ثقل‏» است زیرا انسان اشرف مخلوقات است .
۳ . ماهیت آن از آتش است «و خلق الجان من مارج من نار» (۱) .
«جن را از مخلوطى از آتش آفرید» . (الرحمن: ۱۵) .
۴ . خلقتش بر خلقت انسان تقدم دارد اما این که چه مقدار است ظاهرا دلیل متقنى در دست نیست جز اینکه محى الدین عربى مى‏گوید: «بین خلقت جن و خلقت آدم شش هزار سال فاصله بوده است‏» . و مسعودى گفته است: «موقعى که خداوند اراده کرد آدم را خلق کند مدت هفت هزار سال بر جن گذشته بود» . آیه ۲۷ سوره حجر دلالت‏بر تقدم خلقت جن بر انس دارد . همچنین در اکثر آیات قرآن کلمه جن جلوتر از انس آمده که این خود شاهد مدعاست (۲) .
۵ . جنیان داراى علم، ادراک و تشخیص حق از باطل و قدرت منطق و استدلال هستند (آیات مختلف سوره جن) .
۶ . داراى تکلیف و مسؤلیت هستند (آیات سوره جن و الرحمن) .
۷ . گروهى از آن‏ها مؤمن صالح و گروهى کافرند . «و انا منا الصالحون و منا دون ذلک‏» (جن: ۱۱) .
۸ . آنها با بعضى انسان‏ها ارتباط برقرار مى‏کنند و با آگاهى محدودى که نسبت‏به بعضى از اسرار نهانى دارند به اغواى انسان‏ها مى‏پردازند (۳) (جن: ۶) .
۹ . خدا را عبادت مى‏کنند، «و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون‏» (ذاریات: ۵۶) .
روز قیامت‏به جن مانند انسانها گفته مى‏شود آیا پیامبران نیامدند؟ آیا شما را از این روز بیم ندادم؟ هر دو بر کفر خود گواهى دهند . آیه ۱۳۰ سوره انعام صریح است در اینکه جن مکلف است و همچون انسان کافر مى‏شوند و پیامبرانى از خود دارند و با مراجعه به سوره جن و آیات ۲۹ و ۳۲ سوره احقاف چنین بر مى‏آید که حضرت رسول صلى الله علیه و آله بر آنها پیامبر است (۴) . در خصوص اینکه چگونه عبادت مى‏کنند و آیا مسلمانان آنها نیز مانند انسان نماز مى‏خوانند و روزه مى‏گیرند و یا اینکه عبادت ایشان به نحوه دیگرى است؟ ظاهرا دلیل نقلى دردست نیست اما از آنجایى که آن‏ها همراه انسان مورد امر الهى قرار گرفته و مکلف به عبادت هستند و از طرفى پیامبران آنها همان پیامبران انسان‏ها هستند و پیامبر ما، پیامبر طایفه جن نیز است، بعید به نظر نمى‏رسد که عبادت آنها همچون انسان‏ها بوده و به تناسب نوع خلقتشان و عالم حیاتشان به پرستش خداوند مشغول باشند (۵) .شناخت جن و کلام وحی
۱۰ . مانند انسان‏ها مرگ و میر دارند و گروهى جاى گروهى را مى‏گیرند (۶) . (فصلت: ۲۵) .
۱۱ . در میان آنها افرادى یافت مى‏شود که از قدرت زیادى برخوردارند همان‏گونه که در میان انسان‏ها چنین است . در سوره نمل آیات ۱۷ تا ۳۹، لشکرکشى حضرت سلیمان به مملکت «سبا» نقل شده و در آنجاست که عده‏اى از جن جزء لشگریان او بودند و عفریتى از جن به او گفت: من تخت ملکه را پیش از آن که از جاى خود حرکت کنى نزد تو مى‏آورم .
۱۲ . آنها مانند انسان، قدرت بر انجام کار دارند . با وجود خلقت لطیفى که دارند، براى حضرت سلیمان که آنها را به امر الهى مسخر کرده بود، کار مى‏کردند . کاخ‏ها، تمثال‏ها و کاسه‏هاى بزرگ مى‏ساختند . پس از مرگ حضرت داود علیه السلام فرزندش حضرت سلیمان علیه السلام جانشین او شد و خداوند به او فرمان داد تا ساختمان بیت‏المقدس را تمام کند . سلیمان، آدمیان، جنیان، و شیاطین را جمع کرد و کارها را میان آنها تقسیم کرد و هر گروهى را مامور به انجام کارى کرد . جنیان را براى به‏دست آوردن سنگ‏هاى مرمر سفید صاف از معادن مامور کرد و پس از ساختن شهر بیت‏المقدس، جنیان را به چند دسته تقسیم کرد: گروهى را مامور استخراج سیم و زر از معادن; و گروهى را مامور در دریاها و بیرون‏آوردن انواع مرواریدها و گوهرها و گروهى دیگر را مامور کرد براى او مشک و عنبر و سایر مواد خوشبو را فراهم آورند (۷) .
۱۳ . مانند سایر موجودات زنده نر و ماده دارند و این موضوع در آیه ۳۶ سوره «یس‏» قابل تامل و دقت است . آیه مى‏گوید: نبات و انسانها نر و ماده دارند و نیز چیزهایى که ما آنها را نمى‏دانیم، نر و ماده دارند و عبارت «و مما لا یعلمون‏» ; جن را نیز شامل مى‏شود ولى ما کیفیت آن را نمى‏دانیم . همچنین در سوره جن از قول آنها نقل شده که مى‏گفتند: مردانى از آدمیان به مردانى از جن پناه مى‏بردند (جن: ۶) . چون قرآن اشاره به مردان جن کرده است، پس حتما زنان جن هم وجود دارند (۸) .
۱۴ . طبق آیات قرآن مانند انسان توالد و تناسل دارند و در چند آیه در وصف حوریان بهشتى آمده است: «حوریان بهشتى را قبل از شوهرانشان، نه آدمى و نه جن دست زده است‏» (الرحمن: ۷۴) . این آیه به وضوح دلالت دارد بر این که جن هم آفرینش دو جنسى دارد و تکثیر نوع آن به وسیله مقاربت نر و ماده صورت مى‏گیرد اما در کلام وحى، درباره مقاربت آنها سخنى به میان نیامده جز اینکه ابن عربى در کتاب فتوحات گفته است: «تناسل بشر به القاى آب نطفه در رحم است و تناسل جن به القاى هوا در رحم انثى مى‏باشد» (۹) .
روایاتى نیز در این رابطه در دست مى‏باشد که از جمله آنها بخشى از وصیت پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله به حضرت على علیه السلام است که فرمودند: «اى على در شب اول، وسط و آخر ماه آمیزش مکن زیرا جنیان در این سه شب براى مقاربت پیش زنان خود مى‏روند …» (۱۰) .
۱۵ . از آنجایى که موجودات لطیفى هستند، در شرایط عادى و در هر زمانى نمى‏توان آنها را دید . اما جنیان، ما انسانها را مى‏بینند چنانکه درباره برحذرداشتن بنى‏آدم از شیطان و اتباع او آمده است (۱۱) (اعراف: ۲۷) .
۱۶ . بدان آنها از نظر قرآن «شیاطین‏» نام دارند . یکى از مواهبى که خداوند به حضرت سلیمان علیه السلام بخشید، تسخیر شیاطین یعنى همان جنیان سرکش و متمرد بود به طورى که در مسیر سازندگى و استخراج منابع گرانبها قرار گرفتند (۱۲) .
۱۷ . روز قیامت محشور مى‏شوند . (انعام: ۱۲۸) .
۱۸ . آیات قرآن را استماع مى‏کردند .
۱۹ . به زبان قرآن آشنایى دارند .
۲۰ . تفاوت بین کلام عادى و کلام اعجاز آمیز را مى‏دانند .
۲۱ . خود را موظف به تبلیغ مى‏دانند .
۲۲ . به اعجاز قرآن اعتراف مى‏کنند .
۲۳ . مثل انسانها اصل اختیار و آزادى بر آنها حاکم است .
۲۴ . یقین دارند که نمى‏توانند بر اراده خداوند در زمین غالب شوند و نمى‏توانند از پنجه قدرت او فرار کنند .
۲۵ . داراى شعور و اراده هستند .
۲۶ . ایمانشان به خداوند متعال ایمان توحیدى است‏یعنى مؤمنان آنها احدى را شریک خدا قرار نمى‏دهند .
۲۷ . مؤمنان آنها مشرکین انس و جن را تکذیب مى‏کنند .
۲۸ . منحرفین آنها هیزم جهنم هستند .
۲۹ . مقارن با نزول قرآن و بعثت‏خاتم‏الانبیاء صلى الله علیه و آله از تلقى اخبار غیبى آسمانى و استراق سمع براى به دست آوردن آن ممنوع شدند (۱۳) .
۳۰ . داراى عقاید مختلف بوده و عده‏اى از آنها فاسق و فاجر و ظالم هستند و عده‏اى از آنها صالح و مؤمن و اما این که آنها مانند انسانها، شیعه و غیر شیعه هم دارند، شواهدى وجود دارد که صحت این مطلب را تایید مى‏کند . زیرا در روایات بسیارى از لسان اهل‏بیت علیهم السلام عده‏اى از جنیان به عنوان شیعه معرفى شده‏اند . از آن جمله است روایتى که ابوحمزه ثمالى نقل کرده و گفته است: «روزى جهت‏شرف‏یابى به حضور امام باقر علیه السلام اجازه خواستم، گفتند که عده‏اى خدمت آن حضرت هستند . لذا اندکى صبر کردم تا آنها خارج شوند . پس کسانى خارج شدند که آنها را نمى‏شناختم، داخل شدم و به حضرت عرض کردم: دایت‏شوم الآن زمان حکومت‏بنى‏امیه است و شمشیرهاى آنها خونریز مى‏باشد (یعنى ورود افراد ناآشنا براى شما خطرناک است!)شناخت جن و کلام وحی

امام فرمودند:

«اى اباحمزه اینان گروهى از شیعیان از طایفه جن بودند آمده بودند تا از مسائل دینى خود سؤال کنند (۱۴) .
از برخى از بزرگان نقل شده است که بعضى از جنیان حتى مقلد مراجع بوده‏اند و مسائل خود را از آنان مى‏پرسیده‏اند . مثل مرحوم حاج میرزا حسین، حاج میرزا خلیل از مراجع صدر مشروطیت که یکى از جنیان به صورت شخص عادى در سرداب منزل به حضور ایشان مى‏رسیده و مسائل مربوط را مى‏پرسیده است (۱۵) .
۳۱ . دین حضرت موسى علیه السلام را قبل از اسلام تایید و تصدیق کردند . وقتى تنى چند از آنان براى شنیدن آیات قرآن نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله رسیدند به سوى قوم خود برگشتند و گفتند: «ما گروه جنیان آیات کتابى را شنیدیم که پس از موسى علیه السلام نازل شده است …» (احقاف: ۳۰) .
۳۲ . آنها داراى مکان هستند ولى به این معنا نیست که مانند انسان یک فضاى خاصى از ماده خاکى را اشغال کرده‏اند و خانه‏هایى چون خانه انسان و امکاناتى مثل انسان دارند و چون نوع خلقت آنها با حقیقت‏خاکى انسان تفاوت دارد، طبیعى است که محل زندگیشان متناسب با حقیقت آنهاست که به‏طور قطعى مکان مشخصى از آنها به دست نمى‏دهند . ما در اینجا به یک نمونه از آن اشاره مى‏کنیم (۱۶) .
در روایتى از امام صادق علیه السلام آمده است که فرمودند: «در وادى شقره (بیابانى که رنگ خاکش سرخ مایل به زرد است) نماز نخوان زیرا در آنجا منازل جن است‏» (۱۷) . در غرب شهر مکه مسجدى وجود دارد به نام «مسجد الجن‏» که محل نزول جنیان در مکه است و مستحب است‏حاجیان در آن مسجد رفته و دو رکعت نماز بجا آورند (۱۸) .
۳۳ . آنها مى‏خورند و مى‏آشامند زیرا مانند انسان نیاز به رشد و تولید مثل دارند و طبیعى است که تغذیه نیز داشته باشند . اما این که از چه چیزهایى تغذیه مى‏کنند، از روایات چنین بر مى‏آید که آنها از بازمانده غذاى انسان و مغز استخوان استفاده مى‏کنند . چنانکه «ابن بابویه‏» نقل کرده است: «گروهى از طایفه جن خدمت پیامبر اکرم شرفیاب شدند و عرض کردند اى رسول خدا چیزى براى خوردن به ما عطا فرما، حضرت هم استخوان و بازمانده غذا به آنها عطا کرد (۱۹) .
و نیز امام صادق علیه السلام مى‏فرماید: «استخوان و ضایعات غذاى جنیان است‏» (۲۰) .
۳۴ . مانند انسان مى‏خوابند . از آیه ۲۵۵ سوره بقره چنین استنباط مى‏شود که تنها ذات اقدس احدیت است که نمى‏خوابد و همه مخلوقات از خواب ناگزیرند چنانکه در روایت آمده امام صادق علیه السلام فرمودند: «به غیر از خداوند متعال; همه خواب دارند حتى فرشتگان‏» (۲۱) .
۳۵ . به محضر ائمه علیهم السلام مى‏آیند و مسائل دینى خود را مى‏پرسند در اصول‏کافى ج‏۱ ص‏۳۹۴ بابى تحت عنوان (جن در محضر ائمه علیه السلام) وجود دارند و در آن باره هفت‏حدیث نقل شده از جمله «سدیر صیرفى‏» نقل مى‏کند که امام باقر علیه السلام در مدینه به من سفارش‏هایى فرمود . از مدینه بیرون رفتم در میان راه «روحا» (محلى است چهل یا سى میلى مدینه) بودم که مردى با لباس خود به من اشاره کرد . به سوى او برگشتم و خیال کردم که تشنه است .
ظرف آب را به او دادم گفت: نیاز به آب ندارم، نامه‏اى به من داد که مرکب آن خشک نشده بود، ملاحظه کردم مهر امام باقر علیه السلام بود، گفتم: این نامه را کى به تو داد؟ گفت: الآن . در نامه دستورهایى بود . چون متوجه آن مرد شدم، دیدم کسى نیست، بعد از آن ابوجعفر علیه السلام به مکه آمدند، به حضرت عرض کردم: فدایت‏شوم، مردى نامه شما را آورد که مهرش خشک نشده بود، فرمود: اى «سدیر» ما خدمتکارانى از جن داریم، چون خواهیم کارى به فوریت انجام پذیرد، آنها را مى فرستیم (۲۲) .شناخت جن و کلام وحی

 

مقاله‌ای در مورد شناخت جن و ارتباط آن با کلام وحی. آشنایی با دیدگاه‌های قرآنی و حدیثی و تأثیرات آن بر زندگی انسان.

رانده شدن جن

رانده شدن جن از آسمان، یکى از مطالب قابل دقت قرآن است . آیات ۸ تا ۱۰ سوره جن مبین این مطلب است که جن قبلا محل‏هایى در آسمان براى استراق سمع داشته‏اند و سپس دیده‏اند که آسمان پر از نگهبان و شهاب است و شهاب در کمین آنهاست که استراق سمع مى‏کنند، پیش خود گفتند: نمى‏دانیم آیا خداوند در اثر این تحول، رشد و کمالى براى اهل زمین اراده کرده و یا بلایى به آنها خواهد رسید . در روایات اهل‏بیت علیهم السلام منقول است که این تحول بعد از ولادت رسول اکرم صلى الله علیه و آله اتفاق افتاد و از اهل سنت آن را در وقت‏بعثت آن حضرت گفته‏اند و آن را در مجمع‏البیان ذیل آیه ۱۸ سوره «حجر» از ابن عباس و در سوره «جن‏» از بلخى نقل کرده است . در «تفسیرصافى‏» در سوره «جن‏» از احتجاج از حضرت امام صادق علیه السلام نقل شده: این ممنوعیت‏براى آن بود که در زمین چیزى مانند وحى از خبر آسمان نباشد و آنچه از جانب خداوند آمده باشد، ملتبس نگردد … ناگفته نماند آیات قرآن دال بر آن است که در آسمان محلى براى دانستن اسرار خلقت و کارهاى آینده روى زمین وجود دارد که جنیان به آن‏جا نزدیک مى‏شده‏اند . عده‏اى از دانشمندان مسلم گرفته‏اند که پیام‏هاى مرموزى به طور مرتب و موج‏هاى منظم از آسمان به زمین ارسال مى‏گردد و آن را «بى‏سیم کیهانى‏» نام گذاشته‏اند .

«کارل جانسکى‏» به سال ۱۹۳۲ میلادى ۸ ماه مراقب گرفتن این پیام‏ها با بى‏سیم خود شد و دید هر شب چهار دقیقه از شب قبلى زودتر ارسال مى‏گردد و آن به واسطه این بود که گردش زمین به دور خورشید موجب مى‏شود غروب و طلوع ستارگان هر روز چهار دقیقه زودتر از روز قبل باشد . در پایان سال ۱۹۳۳ میلادى سمینارى از متخصصین این علم منعقد شد . جانسکى در این سمینار طى بیانیه‏اى از مشاهدات خود پرده برداشت و متذکر شد که در ستارگان موجوداتى مى‏باشند که قادر به تکلم هستند و این پیام‏هاى آسمانى که با تلسکوپ‏هاى بى‏سیم قابل دریافت هستند، انسان را در شناخت هر چه بیشتر جهان کمک مى‏کنند … در فوریه سال ۱۹۴۲ دلائلى بر صحت نظر جانسکى اضافه شد; زیرا دیده شد که یک سلسله پیام‏هاى فضایى، کار جهت‏یابى رادارى را که در انگلستان به کار گذاشته شده بود، متوقف کرد .
دانشمندان پس از کوشش فراوان بالاخره دریافتند که این وقفه در اثر یک سرى پیام‏هاى تلگرافى است که از یک سوى ناشناخته از ماوراى افق بوده است و فعلا این مطلب را دانشمندان تقریبا مسلم گرفته‏اند (۲۳) .
ولى از نظر قرآن مجید چنانکه در سابق اشاره شد، این مطلب مسلم و حتمى است . نویسنده کتاب فوق عقیده دارد که جن براى شنیدن چنین اصواتى به آسمان نزدیک مى‏شدند نه براى شنیدن وحى; زیرا وحى را جز کسى که به او وحى مى‏شود، کسى نمى‏شنود .
خلاصه; آیات قرآن روشن مى‏کند که جنیان مى‏کوشیدند تا آسمان را رصد کنند و اسرار آن را به دست آورند تا از اسرار خلقت و حوادث آینده مطلع شوند (۲۴) . آرى این بود اوصاف و ویژگیهاى جن از دیدگان قرآن و عترت علیهم السلام اما افراد ناآگاه که نتوانسته‏اند حقیقت جن را حداقل تا حدودى بشناسند، ره افسانه زدند و خرافات زیادى درباره این موجود ساختند که با عقل و منطق سازگارى ندارد .شناخت جن و کلام وحی
پى‏نوشت:
۱) قاموس قرآن: همان ج، ص‏۶۲ – ۶۳ .
۲) ماخذ قبل: ص‏۲۸ – ۲۹ .
۳) تفسیر نمونه: همان ج، ص ۱۵۴ .
۴) قاموس قرآن: همان ج، ص ۶۳ .
۵) جن و شیطان: ص ۶۳ .
۶) ماخذ قبل: ص ۶۳ .
۷) تفسیر نمونه: ج‏۱۳، ص ۴۷۵، ۴۷۶ .
۸) قاموس قرآن: همان ج، ص ۶۷ .
۹) وسایل الشیعه: ج‏۱۴، ص‏۹۱ . جن و شیطان ص ۵۶ .
۱۰) وسایل الشیعة: ج‏۱۴، ص ۹۱ .
۱۱) قاموس قرآن: همان ج، ص ۶۴ .
۱۲) تفسیر نمونه: ج‏۱۹، ص ۲۸۶ .
۱۳) تفسیرالمیزان: ج‏۲۰، ص ۱۸۵ – ۱۸۶ – ۱۸۷ – ۱۹۰ – ۱۹۱ – ۱۹۳ – ۱۹۸ – ۱۹۹ .
۱۴) میزان‏الحکمه: رى‏شهرى، ج‏۲، ص‏۱۱۸ .
۱۵) معارف قرآن: ص ۳۱۶ .
۱۶) جن و شیطان: ص ۷۱ .
۱۷) وسایل الشیعة، ج‏۳، ص ۴۵۲ .
۱۸) ماخذ قبل: ص ۷۶ .
۱۹) وسایل الشیعة: ج‏۱، ص ۲۵۲ .
۲۰) همان، ص ۲۵۲ .
۲۱) جن و شطان: ص ۵۲ .
۲۲) اصول کافى: ج‏۱، ص ۳۹۴ .
۲۳) نقل از کتاب قرآن بر فراز اعصار: تالیف عبدالرزاق نوفل) .
۲۴) قاموس قرآن: همان ج، ص ۶۸ – ۷۰ .

این پست توسط ادمین سایت نوشته شده است

مقاله‌ای در مورد شناخت جن و ارتباط آن با کلام وحی. آشنایی با دیدگاه‌های قرآنی و حدیثی و تأثیرات آن بر زندگی انسان.

5 پاسخ به “شناخت جن و کلام وحی”

پاسخ

بسیار عالی و آموزنده.. ممنون
کاش بیشتر بیاموزیم ..
زحمت آموزش با شما ❤❤🙏🙏🙏🙏

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

علیرضا صدقی

مرداد 8, 1401

پاسخ

با سلام و عرض ادب ..
سوالی که مدتهاست ذهن من رو مشغول کرده این هست که :
می‌دانیم که جنیان در همه جای زندگی انسان حضور دارند به عنوان مثال عمار مکان و یا حتی می‌توانند به هر خانه و یا جایی وارد شده و در تمام شئون انسان حضور داشته باشند بی آن که انسان ( کسی که به وجود این موجودات اعتقادی ندارد و یا دارد ولی اهمیتی نمیدهد) حال با تمام این توضیحات ، چه طور خداوند بزرگ اینچنین این موجودات را بر بشر مسلط کرده در حالی که می‌گوییم انسان اشرف مخلوقات است و این چنین تسلطی از عدل خداوند به دور نیست که موجودی که حتی قابل دیدن نیست را بر ما مسلط کرده؟؟؟

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

مدیریت

مرداد 27, 1401

پاسخ

سلام علیکم.
هیچ‌موجودی در عالم بدون اجازه انسان نمیتونه تو زندگیش ورود کنه. حالا این اجازه با دعا گرفتن یا فال یا از نسل قبلی هستش..عماره مکان کاری با اهل خونه نداره مگر اینکه تو او خونه دعا بیاد یا نوشته بشه یا طهارت و‌نجاست مثل مشروب خورده بشه.
در این صورته که حجاب بین خانه و عماره برداشته میشه

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاکرا چیست ؟
ادمین
02 / 04 / 1401
چاکرای چشم سوم(ششم)
مدیریت
14 / 05 / 1401
سبد خرید شما
  • No products in the cart.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
0